Неділя, 24.11.2024, 23:32
Сайт вчителя фізичної культури
Сукравцева В.О

 
Меню сайту

Категорії розділу
Нормативні документи [2]
Здорове харчування [2]
Книги з фізичної культури [3]
Статті присвячені веденню здорового способу життя [4]
Методичні розробки [3]

Модулі

Корисна інформація

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Головна » Файли » Корисна інформація » Здорове харчування

Правила здорового харчування
25.03.2015, 16:03

Ваш організм – складний та багатогранний. Для підтримання здоров’я Ви маєте дотримуватись багатьох правил особистої гігієни, відпочивати достатньо, а також правильно харчуватись. Якщо Ви почнете слідувати цим правилам то відразу відчуєте покращення, а також побачите ці покращення у дзеркалі.
1) Збалансована дієта
Це розмаїті, але помірні страви. Слід поєднувати продукти різних харчових груп. У цьому вам допоможуть піраміди харчування, таблиці калорійності та калькулятори калорій.
2) Фізична активність
Зрівноважує баланс енергетичної потреби. Людям, які працюють розумово, потрібна підвищена активність.
3) Продукти зі збіжжя
Містять білок, вітамін B1, магній, залізо, цинк і цінну харчову клітковину. Остання полегшує боротьбу із зайвими кілограмами, тому варто ознайомитися з дієтою збагаченою клітковиною.
4) Молочні продукти
Є джерелом кальцію і вітаміну B2. Їх можна замінити йогуртами, кефіром, а також пісним сиром. Особливо важливу роль відіграють для дітей і вагітних жінок.
5) Риба й стручкові рослини
Є джерелом повноцінного білка. 2-3 рази на тиждень варто замість м’яса споживати рибу чи морепродукти та стручкові рослини.

6) Овочі та фрукти
Овочі та фрукти містять мало калорій, безліч вітамінів, цінні мінеральні елементи та клітковину. Варто дотримуватися правила – овочі та фрукти 5 разів на день.
7) Жири тваринного походження
Тваринні жири містять насичені жирні кислоти та холестерин. Рекомендовано вживати замість тваринних жирів жири рослинного походження.
8) Цукор і солодощі
Цукор – це джерело пустих калорій, що не містить поживних речовин. Рекомендується виключити споживання цукру та солодощів у щоденному меню.
9) Сіль
Потрібно вживати якомога менше солі. Замість неї варто використовувати трави та приправи, а також перевіряти склад солоних перекусок.
10) Алкоголь
Алкоголь – висококалорійний і не містить поживних речовин. Слід звести його вживання до мінімуму.

 

Категорія: Здорове харчування | Додав: cypress
Переглядів: 356 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Друзі сайту
  • Сайт Червонопільської школи
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials

  • Сукравцев В.О © 2024